Energia, regeneráció természetes erővel

Egészséges sportolás

Egészséges sportolás

A bringázás nélkülözhetetlen kellékei

2022. június 29. - Krisztián és a sport

Tárca, telefon, szemüveg, lakáskulcs, kocsikulcs. Szinte mindenkinek van egy mantrája, amivel otthonról elinduláskor ellenőrzi, hogy minden fontos dolgot visz-e magával. Jó esetben ezek a holmik férfiak esetén egy stílusos táskában vannak, míg rosszabb esetben a nadrág zsebeibe tömködve. Mi a helyzet azonban, ha bringázni indulunk?

Ahogy beletanul az ember az országúti bringázásba, rájön, hogy az elején jó pár olyan dolgot is magával cipelt, amelyek nélkülözhetőek egy-egy tekerés alkalmával.

Meg persze rájön arra is, hogy pár dolog fontos, még ha nem is gondolt rájuk korábban. Optimális esetben pedig kialakul az egyensúly és a bringázás során mindig nálunk lévő dolgok köre.

45_kerekparozas.jpg

Ezek három csoportra oszthatóak: a mindig nálunk lévő holmik mellett a tárcában és a mez zsebeiben, illetve a bringa kicsi táskáiban elkülönülnek a kerékpárhoz, valamint a frissítéshez, tápanyagpótláshoz kapcsolódó dolgok.

1. Fontos apróságok

Ezek azok, amik nélkül egyébként sem indulnánk el. Egy kifejezetten bringásoknak készült tárcában viszem magammal az alábbi, valóban nélkülözhetetlen dolgokat: lakáskulcs (ezt nálam a kapunyitó váltja ki), a személyit, lakcím- és bankkártyákat is tartalmazó kártyatartó, maszk (amely az utóbbi két évben költözött be a tárcába), illetve a telefonom.

A különböző nyomkövető, telefonkövető alkalmazásoktól kiráz a hideg, de indulás előtt a feleségemnek mindig elmondom, hogy merre megyek aznap.

2. A bringához kapcsolódó cuccok

Egy műszaki hiba vagy defekt soha nem jön jókor, de még rosszabb a helyzet, ha nincs nálunk semmi, amivel orvosolhatnánk a problémát. Ennek érdekében mindig magammal viszek egy kerékpáros multiszerszámot, egy defekjavító készletet, valamint egy mini pumpát.

Ezek megvétele egy pár ezer forintos beruházás és nagyon sok apróbb műszaki hiba javítható a segítségükkel.

3. Evés-ivás

Minél többet bringázom, annál inkább látom, hogy a megfelelő hidratálás és minőségi tápanyag-pótlás mennyire fontos. Általában két kulacsot viszek magammal, az egyikbe sima csapvizet töltök, míg a másikba az aznapi távtól függően HEED vagy Perpetuem sportital kerül a Hammer Nutritiontől.

Az elégetett kalóriákat házi készítésű ricecake, banán, zabszelet vagy Hammer Bar segítségével pótolom menet közben, illetve mindig van nálam egy-két „biztonsági” zselé is. Ezeket gyakran csak „megutaztatom”, de megnyugtat a tudat, hogy nálam vannak.

Előfordult már pár alkalommal eléhezés, ezek a gélek pedig mindig adtak annyi energiát, hogy hazaérjek velük.

Nagyjából ez az én úticsomagom, amelyeket a nyeregtáskában, a kulacstartókban és a mez zsebeiben el tudok helyezni.

Ti mit visztek magatokkal egy-egy tekerésre?

David Mark képe a Pixabay -en. 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegessportolas.blog.hu/api/trackback/id/tr517841053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

para_noir 2022.07.01. 10:31:42

Nem baj a reklámposzt, csak akkor legyen jelezve, meg legyen kicsit igényesebb a körítés, mert hogy vidd magaddal a lakáskulcsot, az kissé erőltetett tanács. Esetleg bele kéne írni, hogy a biciklit se felejtsd otthon.

S_works 2022.07.01. 11:24:51

Szia! Az egyik legfontosabb kelléket kihagytad a felsorolàsból ami nélkül nem bringàzunk. Remélem kitalàlod.

bordon 2022.07.01. 17:11:34

Ez a poszt nagyon erőltetett lett. El akarják adni a mindenféle táplálékkiegészítőt, ami rendben van, de a poszt, amibe ezt beágyazták, rettenetes.
Biztonsági zselék... Mert anélkül eléhezik az ember és nem ér haza. Az eléhezésről a Don-kanyart megjárt nagyapám mesélt. Konkrétan azt jelenti, hogy az ember éhen hal.

Jobb lett volna a kerékpár KRESZ szerinti kötelező kellékeiről írni, lámpák, prizmák, miegymás.

Az külön aranyos, hogy a linkekre kattintva a termékek leírásaiban szinte csak feltételes módot használ a cég:
biztosíthatja a megbízható, hosszú távú energiát
elősegítheti a maximális zsírhasznosítást
segíthet megelőzni az izomfáradtságot

Gondolom fosnak a GVH bírságától, ezért megalapozatlan, bizonyíthatatlan állításaikat jogászok tanácsára feltételes módba költötték át. Értem én miért így írják, de kissé nevetségesen hat. Nagyon céltudatos sportemberek tápiegészítői feltétles módban működhetnek. Vagy nem.
süti beállítások módosítása