Energia, regeneráció természetes erővel

Egészséges sportolás

Egészséges sportolás

Kurkuma és a sportolás utáni regeneráció

2024. április 02. - Krisztián és a sport

Sárga és nem csak arra való, hogy a curryt ízesítsük vele. Legalábbis mi nem csak erre használjuk. Néhány sor a kurkumáról.

A kurkuma (indiai sáfrány)

curcuma-4467448_1280.jpg

Felhasználását tekintve egy igazán sokoldalú növény. Fűszerként, gyógynövényként, ételszínezékként, dísznövényként, de még kozmetikumként is hasznosítják.

Őshazájában, Dél- és Délkelet Ázsiában már évszázadok óta ismerik és a gasztronómia mellett, számos pozitív tulajdonságának köszönhetően előszeretettel használják az indiai és kínai tradicionális gyógyászatban is. A kurkumin, a növény legfontosabb hatóanyaga, amely a szervezetre gyakorolt pozitív hatások legnagyobb részéért felelős, és mellesleg a növény sárgás színét is ez adja.

Bár már a nyugati világban is régóta jelen van, csak az 1900-as évek végén kezdtek iránta igazán érdeklődni, kutatni a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait és felhasználni, mint táplálékkiegészítőt.

Kurkumin

Természetesen a kurkumát – és a benne található kurkumint – mint gyógynövényt használták fel a Tissue Rejuvenator és Vegan Tissue Rejuvenator táplálékkiegészítőkben is, amelyeket kimondottan a sportolás utáni regeneráció segítésére fejlesztettek ki.

Nem véletlen, hogy egy olyan sport-táplálékkiegészítőben használják fel, amelynek elsődleges célja a szervezet regenerációja, az ízületek támogatása és az izomfájdalom kezelése, a kurkumin ugyanis számos pozitív hatással van vagy lehet a szervezetre:

  • Már önmagában is antioxidáns hatású és képes aktiválni további antioxidáns hatású enzimeket is, ezzel tovább fokozva a sejtek védelmét.
  • Jótékony hatással lehet az egészséges bélmikrobiom fenntartásában és segíthet az emésztési zavarokon.
  • Ezen kívül kimondottan ajánlott ízületi problémák esetén fájdalomcsillapító és kiváló gyulladásgátló, gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Recovery

Ha szeretnéd kihasználni az előnyeit és olyan kurkumát tartalmazó sport-táplálékkiegészítőt keresel, ami segít ez edzések utáni regenerációban, az izomfájdalom kezelésében és támogatja az ízületeket, akkor ajánljuk figyelmedbe a Tissue Rejuvenatort, vagy ha a vegán termékeket részesíted előnyben, akkor a Vegan Tissue Rejuvenatort.

taharbekkaye képét a Pixabay-ről töltöttem le.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegessportolas.blog.hu/api/trackback/id/tr5218369265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása