Energia, regeneráció természetes erővel

Egészséges sportolás

Egészséges sportolás

Reggeli receptek edzéshez, avagy a sportolók reggelije

Jöhet egy kis változatosság?

2022. szeptember 29. - Krisztián és a sport

Köztudott, hogy a rendszeres edzésmunka mellett kiemelten fontos a szervezet megfelelő fehérjeellátása, valamint az, hogy mindez kiváló minőségű táplálékkiegészítőkkel történjen. Bár a mai termékek összeállításánál egyre nagyobb figyelmet fordítanak az ízesítésre, könnyen unalmassá válhat az edzések előtti és utáni keverem-iszom metódus, ezért ebben a bejegyzésben szeretnénk bemutatni két egyszerű receptet, amikkel feldobhatod a reggeliket.

Reklámként megemlíteném, hogy a receptekhez a Hammer Nutrition termékeit használtam fel.

Jöjjön két könnyen elkészíthető finomság, amelyekhez semmilyen nagyon extra hozzávaló nem szükséges és alternatívát jelenthetnek a proteinbevitelre. Főleg a reggeli edzések elé és azok után ajánlunk őket, de természetesen bármikor fogyaszthatóak.

Banános protein muffin

Egy igazi csemege, amelyet gyorsan bedobhatunk a reggeli edzés előtt vagy akár után is.

Kiváló választás egy rohanós reggelen, mivel akár útközben is elfogyaszthatjuk. Nem feltétlenül kell frissen elkészíteni, a muffinok szobahőmérsékleten 3-4 napig, de légmentesen zárt dobozban, a hűtőben tárolva, akár 5-6 napig is elállnak.

Elkészítésükhöz bármilyen ízesítésű Whey Proteint, a kizárólag növényi eredetű alapanyagokból álló Vegan Proteint, vagy akár Soy Proteint is használhatunk.

55_muffins-banan_1280.jpg

Hozzávalók: 2 banán (minél érettebb, annál jobb), 2 tojás, 1/2 bögre fehérjepor, 2 bögre zabpehely (vagy 250 gramm zabliszt), 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2/3 bögre csokidarabka (elhagyható), ¼ teáskanál só, 1 teáskanál vanília kivonat, 1 bögre 0%-os görög joghurt

Előkészítés: Kezdjük a zabpehellyel! Tegyük a konyhai robotgépbe és őröljük finomra. Ezután a csokidarabok kivételével adjunk hozzá minden száraz összetevőt és keverjük csomómentesre. Ha kézzel készítjük a masszát, akkor használjunk zablisztet, a két banánt pedig pépesített formában adjuk hozzá a keverékhez.

Amikor ez megvan, jöhetnek a folyékony hozzávalók, majd keverjük addig, hogy egy egybefüggő masszát kapjunk. Már csak a csokidarabok vannak hátra. Adjuk hozzá és egyenletesen oszlassuk el a masszában. Készen is áll a sütésre.

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 175 C˚-ra! Ha fém sütőformát használunk, béleljük ki a jól ismert muffin papírokkal, de enyhén olajos szilikon forma is használható. Mivel a muffinok sülés közben megnőnek, maximum a háromnegyedükig töltsük meg a formákat a masszával! Optimális esetben 12 darab muffinra elegendő tésztát készítettünk.

Süssük 20-22 percig! A muffinok állapotát egy fogpiszkáló segítségével tudjuk ellenőrizni: szúrjunk egy fogpiszkálót a muffin közepébe és ha tisztán ki tudjuk húzni, akkor elkészült.

Protein palacsinta

Egy amerikai klasszikus, amit inkább a reggeli edzés után ajánlunk. Légmentesen záródó dobozban

Egy-két napig tárolható a hűtőben, azonban frissen fogyasztva a legfinomabb, igazi jutalom a reggeli edzés után. Bármilyen ízesítésű Hammer Whey Protein, Vegan Protein és Soy Protein használható az elkészítéséhez.

Hozzávalók: 1 banán (minél érettebb, annál jobb), 2 nagy tojás, 3 evőkanál görög joghurt (ha nincs éppen kéznél, az sem baj), 1 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál vanília kivonat, 3 evőkanál fehérjepor.

Előkészítés: Tegyünk minden hozzávalót a konyhai robotgépbe és keverjük teljesen simára. Az összekeverés után egy lágy, enyhén folyós tésztánk lesz. Amikor ezzel megvagyunk, vehetjük is elő a serpenyőt.

Elkészítés: Amint a serpenyőt közepes hőmérsékleten megfelelően felmelegítettük, jöhet bele egy kis kókuszolaj (vagy vaj), majd öntsük a tésztát a serpenyőbe. Miután több légbuborék is megjelent a tésztán, fordítsuk meg a palacsintánkat, de óvatosan, mert elég vékony. A fenti összetevőkből körülbelül 4-5 palacsintát tudunk készíteni.

Ha szeretnénk, hogy a palacsintáink egyenlő nagyságúak legyenek és egyformán süljenek, egy mérőkanál segítségével adagoljuk.

Palacsintánként ¼ bögre tészta javasolt, egy nagyobb serpenyőben egyszerre akár több is elkészíthető. Elsőre érdemes csak egy palacsintával kezdeni, hogy ellenőrizhessük, a serpenyő nem túl hideg vagy meleg.

Az elkészült palacsintákat ízlés (vagy a diéta) szerint ízesíthetjük gyümölcsökkel, lekvárral, esetleg egy kis mogyoróvajjal.

Jó étvágyat kívánunk!

 

webvilla képét a Pixabay -ről töltöttem le.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegessportolas.blog.hu/api/trackback/id/tr7017942690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása