Energia, regeneráció természetes erővel

Egészséges sportolás

Egészséges sportolás

Proteines jutalom sütik edzés után

Mit szólnál egy kis édességhez?

2022. október 28. - Krisztián és a sport

Előző bejegyzésünkben két proteinnel felturbózott reggeli receptjét mutattunk be, de úgy érezzük, hogy az édesszájúakra is gondolnunk kell. Következzen hát két finomság, amelyek elkészítéséhez használhatunk fehérjeport. Két egyszerűen és gyorsan, néhány összetevőből elkészíthető édesség, amelyek tökéletesek, hogy megajándékozzuk magunkat egy kemény edzés után. Csokis vagy vaníliás? Készítsd el és válaszd ki a kedvenced!

Protein brownie falatok (sütés nélkül)

Apró kis brownie falat, amely proteint is tartalmaz. Ha gondosan kiválasztod az összetevőket, akkor pillanatok alatt elkészíthetsz egy teljesen vegán és gluténmentes finomságot.

Összeállításához nagyon kevés, szinte minden konyhában megtalálható, de egyébként is könnyen beszerezhető összetevő szükséges. A proteinpor esetében érdemes a csokis ízesítésűt használni. A mi választásunk ezúttal is a Hammer Whey Proteinre esett. Az elkészítés pedig igen egyszerű:

56_chocolate-cake-g5fb292fab_1280.jpg

Hozzávalók: 2 evőkanál méz (juharszirup is használható), ½ bögre mandulaliszt (kókuszliszt is megfelelő), ½ bögre csokipehely (étcsoki ajánlott, de ízlés szerint tejcsoki is lehet), 2 evőkanál mandula-, kesudió- vagy napraforgóvaj, 2 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál protein por, 2 evőkanál víz.

Elkészítés: Nagyon egyszerűen, pár perc alatt elkészíthető, ráadásul a sütőre sincs hozzá szükség. Vegyünk egy tálat, majd sorban jöhetnek bele az összetevők: a mandulaliszt, a fehérjepor, a kakaópor, a mandulavaj, a méz, majd a víz.

Ezután egy kanállal kezdjük el őket összedolgozni, amíg egy kakaós masszát nem kapunk. Ha elkészültünk, akkor válasszunk le belőle kis darabokat és a kezünkkel formáljunk kis golyókat, majd forgassuk meg őket a csokipehelyben. A megadott összetevőkből körülbelül 12 darab kis golyót tudunk formázni.

Ha mind elkészült, tegyük őket egy tányérra és mehetnek a hűtőbe. Amikor úgy érezzük, kellően megdermedtek, már fogyaszthatjuk is őket. Hűtőben akár 7 napig is tárolható, de ez szinte soha nem szükséges, mivel nagyon finomak és elég hamar elfogynak.

Vaníliás protein falatok (sütés nélkül)

Ha valami kevésbé csokisra vágysz, vagy éppen csak vaníliás fehérjepor van otthon, akkor sem kell lemondanod egy kis finomságról. Erre az esetre a vaníliás fehérjefalatokat ajánljuk, amelyek hasonlóan készülnek, mint a fent említett csokis protein brownie, csak zabpehellyel és kakaó nélkül.

Hozzávalók: 1 ½ bögre zabpehely, 3 evőkanál protein por (vaníliás ajánlott), ½ bögre mogyoróvaj, ¼ bögre méz, 1/3 bögre csokoládépehely, 2-3 evőkanál víz.

Elkészítés: Összeállítása és elkészítése szinte megegyezik az előző finomsággal. Vegyünk egy nagy tálat és tegyük bele a zabpelyhet, a proteinport, a mogyoróvajat, a mézet és 2 kanál vizet! Ezután keverjük addig, amíg egy kemény tésztát nem kapunk.

Ha túl száraz lenne a tészta, nyugodtan adjunk hozzá még egy-két teáskanál vizet. Ha elértük a kívánt állagot, jöhet a csokipehely. Dolgozzuk bele, majd vegyünk ki evőkanálnyi darabokat és készítsünk belőlük golyókat! Körülbelül 14 darab golyó gyúrható ebből az adagból.

Amikor készen vagyunk, tegyünk sütőpapírt egy tálra, helyezzük rá a golyókat és mehetnek a hűtőbe. 30 perc után már fogyaszthatjuk is. Érdemes több adagot készíteni és egy részét fagyasztóban tárolni.

 

Jó étvágyat!

Christiane képét a Pixabay -ről töltöttem le.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegessportolas.blog.hu/api/trackback/id/tr8917964748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása