Energia, regeneráció természetes erővel

Egészséges sportolás

Egészséges sportolás

Igazi C vitamin bomba

2022. április 24. - Krisztián és a sport

Az idei tél és tavasz eddig elég problémás volt számomra, mert viszonylag sokszor küzdöttem apróbb megfázásokkal. Semmi igazán komoly, arra azonban mégis elég, hogy nem tudtam miattuk annyit bringázni és görgőzni, mint azt szerettem volna. Hogy ennek véget vessek – egyebek mellett – elkezdtem rendszeresen C vitamint szedni.

A megszokott minőség

Mivel egyébként is ismerem és elégedetten használom is a termékeiket, ezúttal is a Hammer Nutrition webshopjában néztem körül.

A Hammer cuccok minden tekerésnél velem vannak: Heed a kulacsban, Hammer Bar energiaszelet a mez hátsó zsebében, illetve biztonsági tartalékként, ha eléheznék vagy túlvállalnám magam, mindig van nálam egy zselé is. Néhányszor jó szolgálatot tett már a kis tasakos energialöket.

39_folsavjpg.jpg

Most sem kellett csalódnom. Az amerikai cég régóta forgalmaz egy komplex vitaminkészítményt, a Premium Insurance Caps multivitamint, azonban legújabb fejlesztésük épp egy olyan termék, amelyet kerestem: az Endurance C azoknak készült, akik szeretnék a nélkülözhetetlen C vitamint nagy mennyiségben, egy kiváló minőségű, válogatott és ellenőrzött összetevőkből készített táplálékkiegészítő segítségével pótolni és nem elégednek meg az élelmiszerboltok pénztárainál kapható vitaminokkal.

Kitettek magukért

A montanai fejlesztők természetesen hozták a kötelezőt és az Endurance C – ahogy az a Hammer termékektől megszokott, sőt, már elvárható – semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz és bár engem nem érint, a gondosan kiválogatott összetevőknek köszönhetően a vegán táplálkozást követők is bátran használhatják.

Két forrásból

A különbség a Hammer vitaminja és az egyéb gyártók termékei között az, hogy az Endurance C-t a C-vitamin két különböző formájával töltötték fel:

  • Az egyik a kalcium-aszkorbát, ami a C-vitamin készítményekben általánosan használt erősen savas aszkorbinsavtól eltérően sokkal enyhébb, köszönhetően 7,0-7,6 közötti pH értékének. Mindemellett a vegyület kalciumot is tartalmaz.
  • A másik összetevő a C-vitamin egyik zsírban oldódó és a legjobban hasznosuló formája, az aszkorbil-palmitát, amely C-vitamin utántöltésre és antioxidánsként egyaránt alkalmazható, továbbá elősegíti számos olyan alapvető funkció megfelelő működését, mint a hormonszabályozás, az idegimpulzus-átvitel vagy a zsírban oldódó tápanyagok szállítása.

Ennyi nem elég!

A Hammer szakemberei azonban nem akartak csak egy „egyszerű” C vitamint a piacra dobni, úgyhogy nem álltak meg itt.

Hogy kihozzák a maximumot első C vitamin kapszulájukból, különböző bioflavonoidokat (citrus bioflavonoidok, HPLC, kvercetin) és csipkebogyót adtak hozzá kiegészítőként, amelyek amellett, hogy segítik a C vitamin felszívódását, támogatják az immunrendszert, a szív- és érrendszeri keringést, továbbá fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásuk is van.

Ha te is szeretnél valamilyen hatékony immunerősítőt, amely ráadásul antioxidánsokat is tartalmaz, érdemes lehet tenned egy próbát az Endurance C-vel, amelyet akár önmagában is megvásárolhatsz, de – nem véletlenül – megtalálod a Hammer szuper immunerősítő csomagjában is.

 

A képet a Pixabayról töltöttem le.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegessportolas.blog.hu/api/trackback/id/tr4417815379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása