Energia, regeneráció természetes erővel

Egészséges sportolás

Egészséges sportolás

Gumibogyók és csokis smoothie testedzéshez

2023. február 01. - Krisztián és a sport

Korábban már bemutattunk proteinnel készült reggeli finomságokat és pár édességet is, viszont van még itt valami, ha kicsit fel akarjuk dobni a fehérjeporunkat. De azokra is gondoltunk, akik már kicsit unják a víz-elektrolit kombót és valami újdonságra vágynak.

Elektrolit gumibogyók

Amikor elektrolitpótlásról van szó, mindenki a vízben feloldott porokra vagy tablettákra, esetleg a sportitalokra gondol. Ezen szeretnénk változtatni, ezért itt egy recept, amivel egy kis változatosságot tudsz csempészni az edzések közben és után történő elektrolitpótlásba.

Ha te is azok népes táborába tartozol, akik imádják a gumicukrokat, de a sok cukor és adalékanyag miatt már nem szívesen rágcsálod őket, akkor ez az elektrolit gumibogyó valószínűleg nagy kedvenced lesz, sőt, még az edzőtársaid is bátran megkínálhatod vele.

Hozzávalók (Körülbelül 6 darabhoz): 2 teáskanál elektrolit por, 2 evőkanál ízesítésmentes zselatin (ha vegetáriánus vagy vegán változatot szeretnénk, akkor zselatin helyett használjunk agarport vagy pelyhet), 2 evőkanál citromlé, 1 bögre (~2,5 dl) víz, 1 jégkockatartó vagy szilikon sütőforma

Elkészítés: Az elkészítéshez nem kell Gordon Ramseynek lenni, ez egy pofonegyszerű recept. Melegítsünk meg háromnegyed bögre vizet (de ne forraljuk fel)! A maradék egynegyed bögrényit egy tálban keverjük össze az elektrolitporral, a zselatinnal (vagy agarral) és a citromlével.

Figyeljünk, hogy folyamatosan kevergessük, mert a zselatin nagyon hamar besűrűsödik! Adjuk hozzá a felmelegített vizet és jól keverjük össze azzal is. A meleg víz hozzáadása után keverjük még körülbelül két percig, hogy az összes por a lehető legjobban feloldódjon.

Amikor ezzel megvagyunk, már nincs is más dolgunk, mint a keveréket kiönteni a formába és legalább egy órára a fagyasztóba tenni. Ehhez használhatjuk a jégkockatartót, ami minden konyhában (hűtőben) megtalálható, de akik nagyon rákapnak a gumibogyó készítésre, mindenféle egyedi, szilikonból készült öntőformát is beszerezhetnek. Miután elkészültek az elektrolit bogyók, tároljuk őket a hűtőben, légmentesen zárható tárolóban.

Snickers protein smoothie

68_smoothie-g096e2a109_1280.jpg

Úgy gondolom, hogy már az ital nevének elolvasása után sem merülhet fel bárkiben a kérdés, hogy helye van-e ennek a kis receptsorozatunkban.

Viszont nagyon óvatosan kell bánnunk vele, mert aki egyszer megkóstolja, az – főleg nyáron – legszívesebben naponta minimum négyet elfogyasztana belőle. Fokozott elővigyázatosság ajánlott!

Hozzávalók: 1/2 bögre natúr görög joghurt (140g), 1/2 bögre mandulatej (1,2 dl), 1/3 bögre csokoládé ízű proteinpor (60 g), ¼ bögre mogyoróvaj, 1 evőkanál cukrozatlan jó minőségű kakaópor, 1 teáskanál karamell szirup (lehetőleg cukormentes), ízlés szerint 4-6 jégkocka

Elkészítés: Ennek a proteines finomságnak az elkészítésénél talán nincs is egyszerűbb. Csak fogjunk egy elég erős, a jég aprítására is alkalmas a turmixgépet, a fenti sorrendben tegyük bele az összetevőket, majd mehet a turmixolás. Amikor eléggé összekeveredtek és a jég is megtört, töltsük egy pohárba és már fogyasztható is.

A szervírozott smoothie tetejét egy kis csokiöntettel vagy plusz karamellsziruppal díszíthetjük. Vagy akár mindkettővel… Az ital sűrűségét a felhasznált jégkockák számával tudjuk szabályozni: minél többet dobálunk bele, annál sűrűbb lesz a végeredmény.

Kavinda F képét a Pixabay -ről töltöttem le.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegessportolas.blog.hu/api/trackback/id/tr4218039340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása